Az ágasegyházi Kovács Kinga Emlékalapítvány a nemzetközi Európa Nap alkalmából egész napos gyerekprogramot szervezett környékbeli iskolásoknak, ezen önkénteskedtünk hárman az Útilapu színeiben Lillával és Évivel.

Pénteken érkezés után azonnal a munkába csöppentünk, segítettünk berendezni  a sportcsarnokot, ahol másnap a kicsik-nagyok különböző foglalkoztató feladatokat csinálhattak, feliratot gyártottunk a különböző helyszínekhez, ismerkedtünk a helyiekkel.
 

Szombat reggel kis rendezkedés után indult is a program, megnyitó, aztán az iskolás csoportok meseelőadásai többek között japán sárkányos népmesével és a Négyszögletű Kerekerdő költőversenyével. A színjátszó program zsűrijébe a rendezők felkérték egyikünket, így lett Lilla Útilapus zsűritag. A nap folyamán a helyi önkéntesekkel megosztva egy-egy programrészért voltunk felelősek, a zászlókészítős, a puzzle-os és a szövős helyszíneket vittük a lányokkal, de volt még uniós témájú memória kártya, kvíz, vaktérkép, animátorok, akik idegen nyelvű játékokkal szórakoztatták a gyerkőcöket, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon egy adag fejlesztő játékkal vonult ki, volt pingpong, gólyaláb és aszfaltrajzolás is.

A gyerekek díjakat kaptak a meseelőadásokért csapatban, az uniós kvízért egyénenként, illetve ha a sétálókártyájukra sok-sok aláírást kaptak a foglalkozásokon való részvételért. Egész nap óriási nyüzsgés volt, a gyerekek nagyon élvezték a jobbnál jobb programokat. Közben megtanultunk szőni, és végre láthattuk, hogyan is néz ki az a világ állatait ábrázoló puzzle, amit előző este a pakolászás után már nem volt idő teljesen kirakni. Megismerkedtünk sok-sok helyes, hálás kisgyerekkel, akiknek öröm volt segíteni akkor is, mikor egyszerre hatan akarták ugyanazt csinálni, megkérdezni, megmutattatni.

A díjkiosztó után volt az Unió színeivel feldíszített finom torta, azt követően pedig egy ír népzenét játszó zenekar, akik a program végén táncházat is tartottak. Rettentő fárasztó, hosszú, intenzív nap volt, nagyon sok gyerkőccel dolgoztunk, de azért kipróbáltuk magunkat az ír táncokban is, ami egész komoly kihívást jelenthet kevésbé fáradt állapotban is.

Este elpakoltunk, aztán hazamentünk a szállásunkra. Egy tündéri nagymama látott minket vendégül. Ezúton is köszönjük a fáradozásait!

Vasárnap már nem volt semmi hivatalos program, de elmentünk megnézni a játszóteret, amit a tavaly nyári SCI táborban építettek az önkéntesek. Gyönyörű és hatalmas, a fotókról és a videóról nem is látszott, mekkora munka lehetett felépíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://utilapuhalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr831119954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása