Fair Trade konferencia Gdanskban

 2009.10.29. 12:10

Útilapu a magyaroszági Fair Világ Szövetség alapító tagjaként tevékenyen részt vesz a fair trade elveinek megismertetésében országunkban. Az egész évben fellelhető fair trade információs standok mellett nagyon fontos a globális nevelésben való részvétel, vagyis hogy ellátogassunk iskolákba, és a fiatalokkal is megismertessük a téma fontosságát játékos beszélgetéseken keresztül.

Ahhoz, hogy a mozgalom a lehető legfrissebb tudással rendelkezzen az aktuális trendekről és más hasonló szervezetek munkájáról, rendszeresen részt veszünk nemzetközi konferenciákon, ahol önkénteseink részesei lehetnek a folyamatoknak, és magunk is tevékenyen részt vállalhatunk a mozgalom stratégiai tervezésében. 

2009. október 28-31-e között Gdanskban megrendezésre kerülő fórumon két útilapus is részt vesz (bár egyikük jelenleg kölcsönjátékos a finn Uusi Tuuli nonprofit szervezetnél, akik az Estelle nevű vitorláshajóval népszerűsítik a fair trade mozgalmat, illetve közvetlenül is segítenek harmadik világbeli országoknak a kereskedelemben). A konferencia fő témája a Fair Trade település illetve Fair Trade iskola kérdése, illetve milyen eszközökkel lehet ezeket a minősítési rendszerekert népszerűsíteni. 

A fórum azonban emellett arra is lehetőséget ad, hogy a résztvevők új kapcsolatokat építsenek ki. Az Útilapu a résztvevők tapasztalataira építve esetleges későbbi együttműködések alapjait fekteti le, mivel 2010 tavaszának végére tervezünk egy fair trade messenger traininget, ami Ramón (idei EVS önkéntesünk) saját projektjének továbbvitele lesz.

A hivatalos program mellett persze lehetőségünk nyílik körüljárni Gdansk gyönyörű óvárosát is.

 

 

 

Címkék: fair trade

A bejegyzés trackback címe:

https://utilapuhalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr871483689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása