Első előtti bejegyzés

 2008.04.01. 15:18

„Jó utazás, jó társaság, jó szándék”

– avagy nyári önkéntes munka külföldön 2009

 

Programszervezés hátrányos helyzetű gyerekeknek Németországban, faluszépítés Bulgáriában, zenei fesztivál Törökországban, faültetés Izlandon, iskolafelújítás Kenyában... Ez az önkéntesség.

 

Az Útilapus önkéntes nem balek, nem misszionárius. Fontos és hasznos, sőt, gyakran karitatív munkát végez, de ő sem jár rosszul: a segítségért szállást és teljes ellátást kap. Biztos van olyan nyári munka, ahol többet lehet keresni, de az is biztos, hogy a multikulturális közegben, különleges helyeken dolgozó önkéntes élményeit nem forintban és nem euróban mérik. Így nem is inflálódik.

 

Az Útilapu Hálózat, mint az 1920 óta működõ Service Civil International nemzetközi humanitárius szervezet magyar tagja, minden nyáron a világ több mint 43 országában, mintegy 500 szervezett önkéntes munkát végzõ táborban nyújt lehetőséget a nyaralás és munka izgalmas összekapcsolására. Kéthetes táborainkban szociális és fizikai munka egyaránt végezhető, 5-20 fős, a világ minden tájáról érkezõ önkéntesek alkotta mikroközösségekben.

 

Az elvégzendő munka napi hat óránál nem lehet több, de inkább kevesebb, és semmilyen speciális végzettséget nem igényel. A táborok alapvető célja – ami hovatovább elkerülhetetlen is –, hogy mind a munka, mind a pihenés közben a résztvevők közelebb kerüljenek a fogadó ország és társaik népének kulturájához. Nem útikönyvből – emberektől tanulni. Nyelvet, ételeket, zenét és szemléletmódot.

 

A lehetőség minden nyitott és kalandvágyó utazó számára adott, aki elmúlt 18 éves – korra, végzettségre és nyelvtudásra való tekintet nélkül (bár egy kis angoltudás nem árt). A táborokban való részvétel az ott végzett önkéntes munka fejében teljesen ingyenes, a szállás, ellátás és a legtöbb esetben a biztosítás is térítésmentesen jár a résztvevőknek, akiknek így csak az utazás költségét, az Útilapu éves tagdíját és a táborregisztráció díját kell magára vállalniuk.

 

A táborokba való jelentkezés idén 2009. március 16-ától folyamatos.

Címkék: sci sajtonyilatkozat taborjelentkezes workcamp

A bejegyzés trackback címe:

https://utilapuhalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr711039885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása