Igazán hangulatosara sikeredett jelenlétünk a Múzeumok Éjszakája c. rendezvényen az Iparművészeti Múzeumban.

Megtaláltuk helyünket, sőt, keresve sem találhattunk volna jobbat,  ugyanis a Fair Trade koncepciója szervesen illeszkedett az Iparművészeti Múzeum tematikájába, ami a múzeum organikus építészetről szóló kiállítása köré szerveződött.

A hangsúly ez alkalommal a természetközeliségre esett; különböző ipari és háztartási hulladékok  kreatív módon való feldolgozására, akár ipari kereteken belüli megoldások bemutatásával, akár a kisebb, kézműves wokshopok, foglalkozások keretein belül, újrafelhasználás fontosságára felhívva ezzel a figyelmet.

A múzeum előterében a koncepciónak megfelelően egy kisebb ökopiac kapott helyet, ahol  természetes módon előállított élelmiszereket árultak - ebben állt standunk létjogosultága is. Hiszen, amellett, hogy a termékek  megvásárlásával a termelőket segítjük, egyúttal azok is kötelezettséget vállalnak arra, hogy a termelési folyamat során nem használnak vegyszereket, és folyamatosan, a magasabb árért arányosan egyúttal magasabb minőséget is biztosítanak.

A FT standok nagy népszerűségnek örvendettek, ahol ezúttal zöld, illetve fekete teát, valamint kávét kínáltunk, a könyetetünket kímélendő, zománcozott bádogbögrékben... Sőt, emellett kizárólagosan mi foglaltuk el az alagsori, egészen egyedi afgán szőnyegkiállítás helyszínén kialakított mobil kávézót, ahol a vendégek a szőnyeget megtekintését követő sokkot egy csésze kávéval-teával próbálták ellensúlyozni.

Összességében kis marketingakciónk sikeresnek bizonyult, mivel rengeteg látogatóval ismehette meg a Fair Trade-et, akik esetleg nem is hallhattak róla, így később célcsoportjai lehetnek a FT áruválasztékának. 

pszbence

Címkék: fesztival fair trade

A bejegyzés trackback címe:

https://utilapuhalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr551220646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása