2010-ben ünnepelte 90. évfordulóját a Service Civil International. Ez alkalomból az SCI számos tagszervezete felelevenítette a nagy múltra visszatekintő, nemzetek közötti békét és együttműködést céljául kitűző nemzetközi hálózat történetét. Hazánkban a magyarországi tagszervezet, az Útilapu Hálózat szervezett érdekes programokat az SCI misszióinak, történetének, valamint a nemzetközi és hazai önkéntesség népszerűsítésének céljával. Mivel a kiállítás megszervezésére nálunk csak 2011-ben került sor, a szervezett programsorozat illeszkedett az Önkéntesség Európai Évéhez is, így az önkéntes lehetőségek minél szélesebb körben való megismertetéséhez, terjesztéséhez.

A Budapest szívében, a Tűzraktér Független Kulturális Központban szervezett kiállításon az SCI történetével, a szervezet célkitűzéseivel – emberi jogok, erőszakmentesség, fenntarthatóság, együttműködés, tolerancia –, a szervezet alapítójának, Pierre Ceresole-nak életével és munkásságával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezenkívül fotókiállítást láthattak az önkéntességről „akkor és most”, valamint a nemzetközi önkéntes táborokról, és az Útilapu Hálózat tevékenységeiről. Az előtérben egy szerbiai fotós projekt megindító képei voltak láthatók.   

A kiállítás mellett az útilapus önkéntesek különféle programokat szerveztek kapcsolódó témákban. A megnyitó esten, február 17-én az SCI történetéről és az Útilapu Hálózatról szóló általános tájékoztató után a látogatók francia gypsy jazz zenére rophatták, a hétvége során – február 19-én és 20-án – pedig bővebb információkat kaphattak a táborokról, az alapító Pierre Ceresole-ról, a Fiatalok Lendületben Programról és a nem-formális tanulásról. De ezzel még nem volt vége! Február 26-át, egy napos szombat délutánt a fenntarthatóságnak és környezettudatosságnak szenteltük, bemutatva a fair trade és a Gaia környezetvédelmi munkacsoport munkáját. A színes programkavalkád, melyet kézműveskedés, biobüfé, filmest, nemzetközi ételverseny és világjáró önkéntesek érdekes beszámolói tarkítottak március 3-án ért véget egy fergeteges interkulturális bulival. 

 Képek itt: https://picasaweb.google.com/utilapuhalozat/SCIKiallitasTuzrakter#

Livits Réka

A bejegyzés trackback címe:

https://utilapuhalozat.blog.hu/api/trackback/id/tr722776801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása